Saltterapi i grottmiljö

 

Vi väljer att kalla vårt saltrum för grotta, eftersom väggarna är naturligt buckliga så att det liknar en grotta, om man bortser från fönstret med dess ljusinsläpp och vackra färgspektrum.Väggar och golv är täckta med vitt bergssalt. Den ena väggen har dessutom saltblock med aprikos/rosa -färgtoner med belysning  bakom, vilket skapar ett varmt harmoniskt sken. Ytterligare stämning skapas genom lugn musik.

 

Under behandlingen sitter eller ligger du bekvämt i en stol, ev. med en filt över dig.Ett mikroskopiskt finfördelat bergssalt blåses in i grottan med hjälp av en generator.Den salthaltiga luften dödar bakterier, renar andningsorganen, ökar syreupptagningsförmågan/ du blir piggare, samt lägger sig på huden och ger läkande effekt.

 

saltgrotta.jpg

 

 

Saltterapi är bra för de flesta, men  speciellt för personer med astma, KOL, allergi, kroniska luftrörsproblem, eksem, psoriasis, ledbesvär, idrottsutövare, stress…..listan kan göras lång. Behandlingen är en naturlig medicinering som minskar behovet av konventionell medicinering.

 

Många reser utomlands, till havet, just för att det blir lättare att andas, och det är precis vad som sker i vår saltgrotta. De flesta upplever det också som mycket avkopplande och vederkvickande.

 

 

saltgrotta

 

 

I anslutning till saltgrotta finns ett rum som man kan hyra in sig i, i samband med en behandling i grupp. Ni är t.ex. ett tjej-/kill-/jobbar-/föreningsgäng som vill göra något tillsammans.

 

Under hsten 2014 har det pågått Medicinsk yoga, Qigong och Mindfulness i Saltgrottan. Nya grupper startar i januari.

© 2010 Solsigillet AB | webmaster@solsigillet.se